Fizioterapeutski pregled

Fizioterapeutski pregled

Fizioterapeutski pregled osnova je liječenja u Body Balance centru i neizostavan dio svakog manualnog ili fizioterapijskog tretmana koji se provede u našem centru.

Pregled fizioterapeuta uključuje detaljnu analizu i procjenu Vašeg općeg  stanja te sve potrebne ortopedske, reumatološke, neurološke, fizioterapijske kliničke testove. Na osnovu povijesti problema ili bolesti i Vašeg subjektivnog  osjećaja napraviti ćemo objektivan pregled i procjenu problema. Također ćemo napraviti procjenu posture i povezati sa načinom života i sportskim aktivnostima.

  • Utvrditi ćemo sva odstupanja u ramenom i zdjeličnom obruču, lopaticama te donjim i gornjim ekstremitetima.
  • Utvrditi ćemo odstupanja u stopalima te pozicije koljena i kukova i odstupanja u krivinama kralježnice (skolioza, kifoza, lordoza) te rotacije trupa.
  • Utvrditi ćemo moguće uzroke Vaših bolova, problema i razloge odstupanja Vašeg tijela od normale.
  • Također, ukoliko sa sobom ponesete dijagnostičke nalaze i slike sa prijašnjih pretraga napraviti ćemo analizu stanja te na taj način utvrditi točan uzrok problema koji Vas muči i preporučiti Vam optimalnu, individualiziranu terapiju i dati Vam preporuku životnih aktivnosti kojima bi mogli prevenirati ili otkloniti Vaš problem.

Tijek fizioterapeutskog pregleda

  • Pregled započinje razgovorom s klijentom iz kojeg saznajemo anamnezu (način života, životne navike, obiteljski naslijeđene bolesti, vrstu posla, prijašnje traume, operacije i sl.)
  • Utvrđujemo ili saznajemo uzroke boli zbog kojih je došao
  • Bilježimo sve upozoravajuće čimbenika zbog kojih se ne bi provodila neka vrsta terapije
  • Procjena općeg stanja klijenta vidljivim, vanjskim mjernim ortopedskim, reumatološkim , neurološkim, fizioterapijskim kliničkim testovima i procjena unutrašnjeg stanja putem donešenih nalaza i dijagnostičkih slika iz kojih saznajemo gdje je točan uzrok problema
  • Upisom u listu pregleda i terapijskih tretmana radimo mjerenja opsega pokreta, gibljivosti kralježnice, snage mišića, pronalazimo uzroke i vrstu boli, određujemo terapije i ostale potrebne procedure
  • Po potrebi se odmah na prvom pregledu radi neki od manualnih ili fizioterapijskih tretmana kako bi klijenta momentalno oslobodili boli

Mjerenja radimo na početku, tijekom i nakon terapijskog ciklusa kako bi imali detaljan prikaz stanja tijekom cijelog terapijskog ciklusa.

Ljubaznošću i prijateljskim pristupom, a isto tako i stečenim znanjem i iskustvom pružamo našim klijentima povjerenje i sigurnost u ono što radimo, te tako iskazanim povjerenjem dodajemo još jedan dio zadovoljih klijenata na našu listu! Budite i Vi jedan od njih!