Anticelulitni program

Anticelulitni programi
Celulit je posljedica naglog povećavanja volumena stanica masnog tkiva uslijed povećavanja količine vode u masnim stanicama, odnosno nepotpunog izlučivanja toksina koji se zadržavaju u tijelu jer ga otežani krvotok ne može eliminirati. Takve štetne tvari nakupljaju se u dubokom sloju kože i pritišću sitne krvne žile koje ne mogu masnim stanicama dovoditi normalnu količinu krvi, odnosno hranjive tvari.

Okolno tkivo tada izgubi na svojoj elastičnosti, zbog čega se stvara površinska deformacija kože. Do ove pojave dolazi dijelom zahvaljujući genima, ali i zbog loše prehrane, neprestanog sjedenja, stresa i ostalih psiholoških pritisaka.Ono što bi trebalo jest ojačati vezivno tkivo, poboljšati cirkulaciju, smanjiti masnoće i ukloniti nakupljenu vodu, što najčešće znači i promijeniti režim prehrane te povećati fizičku aktivnost uz prirodne pripravke.

Anticelulitni program:
Ultrazvuk, Elektrostimulacija, Anticelulitna masaža, Bodywraping,
Skeyndor, Ručna limfna drenaža

Anticelulitni ultrazvuk

U tretmanima za tijelo ultrazvuk učinkovito i djelotvorno koristimo za uklanjanje celulita. Energija ultrazvuka pretvorena u toplinsku energiju dubinski otapa nakupine celulita i poboljšava se cirkulacija krvi i limfe putem koje se pospješuje stanična izmjena tvari u potkožnom tkivu te uklanjanje vode i toksina. Djeluje na način da titranjem uzrokuje kompresiju i dilataciju tkiva koja djeluje kao masaža. Povećava se propusnost staničnih membrana, a time i bolja opskrba stanica kisikom i hranjivim tvarima te se bolje oslobađaju štetne i otpadne tvari iz organizma. Ultrazvuk prodire i do 4 centimetra u dubinu tkiva što ga razlikuje od ostalih metoda koje djeluju površinski,  a njegov termički učinak očituje se u jačem sagorijevanju masnoća. Ultrazvukom se poboljšava prodiranje anticelulitnih pripravaka u dublje slojeve tkiva. Tretman  traje 20 minuta i potrebno je 6-12 tretmana za vidljive rezultate.

Anticelulitna elektrostimulacija

Terapija kojom se ubrzava mršavljenje i oblikovanje tijela te reducira celulit. Elektrode postavljene na problematične dijelove tijela stimuliraju mišićnu reakciju tj. kontrakciju ili vibraciju. Učinkovita je metoda za uklanjane masnih jastučića na kritičnim dijelovima tijela kao što su bedra, trbuh i stražnjica. Tretman traje 40 minuta i potrebno je 6-12 tretmana za vidljive rezultate.

Učinci elektrostimulacije:

  • Smanjuje opseg na kritičnim dijelovima tijela, stimulira prokrvljenost i povećava trošenje masnoća
  • Oblikuje mišićnu strukturu i učvršćuje tkivo čime se smanjuje nataložena masnoća
  • Djeluje na cijelo tijelo, pospješuje izlučivanje otpadnih tvari iz organizma i ubrzava detoksikaciju tijela što uzrokuje vidno smanjenje celulita

Anticelulitna masaža

Kombinacija masažnih tehnika kojima je cilj poboljšati prokrvljenost dijelova tijela pogođenih celulitom kao i otkloniti edeme, odnosno pospješiti izlučivanje suvišne tekućine. Koristimo preparate koji se sastoje od određenih eteričnih ulja koja efikasno poboljšavaju cirkulaciju tretiranog dijela tijela. Anticelulitna masaža može se koristiti samostalno ili u kombinaciji sa drugim tretmanima. Tretman traje 40 minuta i potrebno je 5-10 tretmana za vidljive rezultate.

Bodywraping

Koristimo ga u kombinaciji sa anticelulitnim tretmanima. Cilj mu je poboljšanje cirkulacije i ubrzavanje metaboličkih procesa u tkivu. Na dijelove tijela zahvaćene celulitom nanosimo poseban anticelulitni pripravak te umotamo u foliju. Nakon toga tijelo pokrivamo termodekom kako bi se podigla i očuvala temperatura tretiranog dijela tijela. Tretman traje 90 minuta i potrebno je 6 tretmana za vidljive rezultate.

Ručna limfna drenaža

Ručna limfna drenaža je tehnika koju koristimo da bi uspostavili ravnotežu između tekućina u organizmu. Tehnika je temeljena na iskustvu masažne tehnike koju je razvio dr. Vodder 1936. te je utvrdio pokrete, redoslijed i način izvođenja koji se uz male preinake koristi i danas.

Ručna limfna drenaža djeluje povoljno na limfni sustav, autonomni živčani sustav, senzorne puteve refleksa boli i imunosni sustav. Uklanja višak vode i proteina iz tkiva, uklanja metabolički otpad i toksine, povećava produkciju limfocita, smanjuje stres i bol, dovodi do relaksacije, povećava stupanj rezistencije za obranu protiv infekcija.

Izvodi se segmentalno, nikad cijelo tijelo, uz isti tempo i pritisak uz poštivanje smjera i točno određenim redoslijedom. Osim u anticelulitnom programu, ručnu (manualnu) limfnu drenažu koristimo i u terapijskom programu, a više o toj tehnici možete pročitati ovdje.

CJENIK KOZMETIČKIH USLUGA