Analiza sastava tijela

BodyBalance > Usluge > Dijagnostika > Analiza sastava tijela

Detaljnu analizu tijela radimo TANITA dijagnostičkom vagom, odnosno monitorom koji izračunava sastav Vašeg tijela jedinstvenom, naprednom tehnologijom dvostruke frekvencije. Tanita se bazira na tzv. BIA tehnologiji (Bio Impedance Analysis = Mjerenje Bioelektrične impedancije) koja pomoću stajnih elektroda šalje slabe i sigurne električne signale kroz tijelo. Električni signal slobodno prolazi kroz tekućine u mišićima, krv i vodu, ali masno tkivo mu pruža otpor jer sadrži vrlo malo vode.

Ovom metodom TANITA može izmjeriti distribuciju masnog tkiva i mišićne mase unutar tijela, a koristeći segmentalni analizator sastava tijela možemo ustanoviti raspodjelu masnog tkiva i mišićne mase unutar svih pojedinih ekstremiteta i trupa. TANITA monitori su univerzalno prepoznati kao najtočniji monitori dostupni na današnjem tržištu.

Bilo da pokušavate izgubiti na težini, poboljšati nivo svoje tjelesne aktivnosti ili se jednostavno osjećati zdravije, ovakva analiza će  Vam pomoći razumjeti kako promjene u Vašem stilu života utječu na Vaše tijelo.

Analiza sastava tijela traje oko 15 minuta, što uključuje vaganje odnosno skeniranje te interpretaciju nalaza.

Na nalazu koji ćete dobiti jasno će biti prikazano:

  • Metabolička starost tijela
  • Dnevni bazalni metabolizam
  • Udio masnog potkožnog tkiva
  • Udio unutarnjih masnoća
  • Udio mišićne mase
  • Udio vode
  • Koštani udio
  • Vrijednost dnevnog unosa kalorija
  • DCI procjena – koliko kalorija možete unijeti u organizam tijekom 24 sata kako bi zadržali trenutnu težinu

TANITA dijagnosticka vagaOvako preciznim mjerenjem dobivate mogućnost izrade personaliziranog programa prehrane. On će biti skrojen u skladu s Vašim osobnim ciljevima, bilo da se radi o smanjenju masnog potkožnog tkiva, povećanju mišićne mase ili jednostavno želji za zdravijim i kvalitetnijim prehrambenim navikama.

Također, ovakvom analizom možete pouzdano mjeriti vlastiti napredak te vidjeti stanje prije/poslije, što Vam može poslužiti kao odličan izvor motivacije.

Dnevni bazalni metabolizam je osnovna tjelesna potrošnja energije, odnosno količina energije koju naše tijelo zahtjeva u stanju potpunog mirovanja za održavanje svojih osnovnih funkcija, a iskazuje se u jedinici kcal/dan.

Aktivni metabolizam je količina energije koju tijelo svakodnevno upotrebljava u stanju aktivnosti. Što je veća tjelesna aktivnost potrošnja energije raste. Ako se u nekom određenom vremenskom razdoblju u tijelo unosi manje energije nego što se troši, naše tijelo će tu energiju jednim dijelom nadoknaditi iz pohranjene masti i gubit ćemo na težini. Ako se kroz određeno vremensko razdoblje u tijelo unosi više energije nego što iznosi ukupni aktivni metabolizam, naše tijelo neće moći trošiti suvišnu energiju pa će višak pohraniti kao masno tkivo i dobivat ćemo na težini.

Ukoliko imate upit za neku od naših ostalih usluga, ili želite rezervirati termin za neku drugu uslugu osim pregleda, molimo Vas da ispunite kontakt obrazac.

Pošaljite upit

Radno vrijeme
  • Ponedjeljak - Petak: 8:00 - 21:00
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj