Tajlandska masaža

BodyBalance > Usluge > Masaže > Tajlandska masaža

Tradicionalna tajlandska masaža ili thai yoga masaža specifičan je oblik rada na tijelu u kojem kombiniramo različite pokrete masaže, istezanja, pasivne joga položaje te stimuliramo energetske puteve. Izvorni naziv joj je Nuad Bo Rarn, u slobodnom prijevodu drevno umijeće iscjeljivanja (Nuad – dodir, Bo Rarn – drevno, poštovano).

tajlandsa

U tradicionalnoj tajlandskoj medicini thai masaža koristi se kao dio sistema prirodnog liječenja te je jedna od ključnih metoda u prevenciji i uklanjanju raznih zdravstvenih tegoba. Njeguje filozofiju holističkog pristupa zdravlju – uzima u obzir cjelinu, a ne samo pojedine dijelove. Kao i mnogi drugi istočnjački medicinski sistemi, temelji se na teoriji energetskih kanala koji prolaze duž cijelog tijela povezujući sve tjelesne sisteme i organe, a kvaliteta protočnosti energije kroz njih odgovorna je, kako za fizičko, tako i za mentalno i emotivno stanje pojedinca.

Kada su kanali „prohodni“, tjelesne funkcije nesmetano se odvijaju, tkiva se pravilno hrane i eliminiraju toksini, a razina otpornosti organizma je povišena. U slučaju da je protok energije blokiran ili narušen na neki način, tijelo postaje podložno bolestima zbog slabljenja tjelesnih funkcija. Cilj thai masaže je uspostavljanje balansiranog protoka u energetskim kanalima kroz tretiranje energetskih linija i akupresurnih točaka.

Masaža se izvodi na strunjači, a primatelj je u laganoj i udobnoj odjeći kako bi imao slobodu pokreta, jer se za vrijeme masaže tijelo dovodi u određene joga položaje (asane). Kontroliranim ritmičkim pritiscima koji slijede energetske kanale po tijelu, rukama, stopalima, laktovima i težinom svog tijela, terapeut stimulira različita područja. Pritisak se regulira u skladu s fizičkom konstitucijom i kondicijom primatelja masaže. Ovom masažom potičemo cirkulaciju, drenažu, metabolizam te oslobađamo postojeće blokade na razini mišića i zglobova.

Ukoliko imate upit za neku od naših ostalih usluga, ili želite rezervirati termin za neku drugu uslugu osim pregleda, molimo Vas da ispunite kontakt obrazac.

Pošaljite upit

Radno vrijeme
  • Ponedjeljak - Petak: 8:00 - 21:00
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj