Sindromi prenaprezanja

BodyBalance > Bolna stanja > Sindromi prenaprezanja

Skup naziva za povrede izazvane prenaprezanjima i mikrotraumama na mioentezijskom ili mišićno koštanom aparatu.

Sindromi prenaprezanja nastaju kao posljedica konstantnih opetovanih pokreta čime se provocira jedno te ista muskulatura i samim time skraćuje mišićno tkivo. Dolazi do upala na hvatištima tetive za kost, a jedni od najpoznatijih su upala Ahilove tetive, teniski i golferski lakat, upala tetive supraspinatusa, upala tetive kvadricepsa, glutealni tendinitis, adduktorni tendinitis i slično.

Sindromi prenaprezanja imaju istu proceduru neovisno o kojem se mišiću radilo. U akutnoj fazi gdje je prisutna bol i nelagoda radimo na fizikalnim procedurama kako bi djelovali analgetski i regenerirali upaljeno tkivo. To postižemo krio i termoterapijskim procedurama. Nadalje, radimo na masažama, istezanjima i ekscentričnim kontrakcijama zahvaćenih mišića. U konačnici, možemo koristiti i NKT tehniku, dry needeling, medical flossing, opuštanje fascije i slične tehnike.

Ukoliko imate upit za neku od naših ostalih usluga, ili želite rezervirati termin za neku drugu uslugu osim pregleda, molimo Vas da ispunite kontakt obrazac.

Pošaljite upit

Radno vrijeme
  • Ponedjeljak - Petak: 7:00 - 20:00
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj