IASTM (Instrument assisted soft tissue mobilization) je tehnika opuštanja mišića, ligamenata i fascija pomoću metalnih instrumenata. Tehnika postoji već tisućama godina (koristila se još u drevnoj kineskoj medicini), a u novije doba znanstvenici su radili istraživanja kako bi razvili naprednije instrumente koji će dati bolje rezultate.

Danas je IASTM neizostavna tehnika u svim boljim svjetskim klinikama i sportskim klubovima. Tehnika se koristi za brzo opuštanje mekih tkiva te se zbog toga najviše koristi u sportu gdje je potreban instant rezultat.

IASTM igor mešin body balance

Koristi se ne samo kao tretman boli ili ozljede, već i za rješavanja ograničenog opsega pokreta uzrokovanog problemom mekih tkiva. Korištenje IASTM tehnike u zadnjih pet godina rapidno raste zbog zadovoljstva pacijenata i praktičara koji takvu uslugu pružaju, ali i brojnih istraživanja koja su pokazala brojne benefite i efikasnost IASTM metode.

IASTM (Instrument assisted soft tissue mobilization)

IASTM se koristi za stimulaciju cijeljenja oštećenog tkiva, odgovor tijela i  centralnog živčanog sustava na podražaj s ciljem opuštanja mišića, tretiranja ozljede ili oslobađanje ograničenog pokreta.

IASTM (Instrument assisted soft tissue mobilization) tehnika opuštanja mišića, ligamenata i fascija

Neki forumi i video zapisi na YouTube-u pokazuju kako IASTM uzrokuje oštećenje kože, hematome itd. Naprotiv, IASTM ne smije prouzrokovati hematome, oštećenja niti išta slično. Budite sigurni da takve osobe nisu certificirane za IASTM.

Ukoliko imate upit za neku od naših ostalih usluga, ili želite rezervirati termin za neku drugu uslugu osim pregleda, molimo Vas da ispunite kontakt obrazac.

Pošaljite upit

Radno vrijeme
  • Ponedjeljak - Petak: 8:00 - 21:00
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj