Mobilizacija i manipulacija zglobova

BodyBalance > Usluge > Manualna terapija > Mobilizacija i manipulacija zglobova

Mobilizacija je pasivna neinvazivna metoda sa serijom ritmičkih pokreta u blokiranom zglobu do maksimalno moguće granice pasivne pokretljivosti. Tehnika je male brzine, a velike amplitude.

Manipulacija je neinvazivna metoda koja predstavlja jednokratne, oštre, relativno čvrste izvedene pokrete u blokiranom zglobu, koji ne smiju prijeći njegovu anatomsku barijeru. Manipulacija je tehnika velike brzine, a male amplitude. Ona može biti izravna (tehnika kratke poluge) i neizravna (tehnika duge poluge).

Osnovna razlika između mobilizacije i manipulacije je ta da su kod mobilizacije pokreti spori, ritmični i ponavljaju se, dok kod manipulacije imamo brze pojedinačne pokrete. Kod mobilizacije pacijent sudjeluje u terapiji, a kod manipulacije je opušten. Kod mobilizacije je prisutan elastičan otpor tkiva, a kod manipulacije treba spriječiti pojavu zaštitnih refleksa. Dok se kod mobilizacije pokret može zaustaviti, kod manipulacije ne može!

Ukoliko imate upit za neku od naših ostalih usluga, ili želite rezervirati termin za neku drugu uslugu osim pregleda, molimo Vas da ispunite kontakt obrazac.

Pošaljite upit

Radno vrijeme
  • Ponedjeljak - Petak: 7:00 - 20:00
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj