Indiba Activ Therapy

BodyBalance > Usluge > Fizikalna terapija > Indiba Activ Therapy

Bazira se na radiofrekvenciji koja omogućuje aktivnu staničnu terapiju te daje fantastične, gotovo instante rezultate kako god akutnih tako i kod kroničnih tegoba. Terapija omogućuje staničnu biostiumalciju, povećava mikrocirkulaciju i stanični metabolizam što rezultira bržim cjeljenjem i smanjenjem boli. Neizostavna je metoda kod sportskih ozljeda jer omogućuje oporavak za čak 70% kraće vrijeme.

Nova INDIBA® activ temelji se na 448 kHz frekvenciji koja je ključ aktivne stanične terapije. U medicinskoj studiji opisana je kao Proionic® System, jedinstveni sustav koji stimulira intra i ekstrastaničnu ionsku izmjenu, vraćajući fiziološku električnu aktivnost stanica koja omogućuje pravilno funkcioniranje stanica.

Učinak ovog uređaja i fizioterapeutskog liječenja koristi se kod akutnih i kroničnih problema mišićno – koštanog zglobnog sustava (burzitis, kapsulitis, tendinopatija, lumbago, cervikalgija, modrice – edemi, prijelomi – frakture, upale, hondromalacije).

Indiba drastično smanjuje bol i otekline te ubrzava proces ozdravljenja, aktivira biostimulaciju, potiče mikrocirkulaciju i metaboličku hiperaktivaciju, poštujući fiziologiju stanica. Jedno od glavnih područja uporabe INDIBE je sportska fizioterapija. Brzi i izvrsni rezultati INDIBA tretmana akutnih i kroničnih stanja iznimno su važni za brz oporavak tkiva i sprečavanje recidiva.

Glavni cilj aparata je liječenje akutnih ozljeda. Pomaže pri regeneraciji i opuštanju, kod kronične boli i umora mišića, pripreme za natjecanja, u sprječavanju ozljeda, kod prijeloma i upala.

INDIBA ACTIV TERAPIJA ima 3 glavne funkcije:

1. STANIČNA BIOSTIMULACIJA > ne-termična

proizvedena visokofrekventna energija prilagođava propusnost stanične membrane i kada se koristi za netermalnu aplikaciju. Povećava intra i ekstrastaničnu ionsku izmjenu i osigurava učinkovitu regeneraciju tkiva.

2. VASKULARIZACIJA (mikrocirkulacija) > termična

povećanu mikrocirkulaciju nadopunjuje bio-stimulacija i snabdijeva tkivo s elementima potrebnima za regeneraciju. Kapilarna vazodilatacija hrani i donosi kisik u tkiva te poboljšava vensku i limfnu resorpciju.

3. HIPER-ACTIVACIJA > hipertermija

hipertermija uvelike povećava stanični metabolizam i počinje proces preoblikovanja u tkivu koje se bori protiv fibroze. Tkivo se preoblikuje čak i u kroničnim slučajevima u kojima je fibroza prisutna već neko vrijeme, kao što su dugoročni učinci prethodne traume ili artritis.

Indibu, zbog svojih fantastičnih i brzih rezultata, obožavaju vrhunski sportaši poput Lionela Messija, Jordi Albe, Ivana Rakitića, Rafaela Nadala, igrača francuske rukometne reprezentacije, tenisačice Garbine Muguruze, ali i naše Davis Cup reprezentacije.

 

Ukoliko imate upit za neku od naših ostalih usluga, ili želite rezervirati termin za neku drugu uslugu osim pregleda, molimo Vas da ispunite kontakt obrazac.

Pošaljite upit

Radno vrijeme
  • Ponedjeljak - Petak: 7:00 - 20:00
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj