Formetric 3D/4D skeniranje posture

BodyBalance > Usluge > Dijagnostika > Formetric 3D/4D skeniranje posture

Riječ je o jedinstvenoj 3D/4D metodi kojom, bez štetnog zračenja, skeniramo površinu leđa te pouzdano utvrđujemo i najmanja milimetarska odstupanja od normalnih krivina. Nalaz nam vizualno i brojčano pokazuje sve nedostatke u držanju poput skolioze, kifoze i lordoze te nam ukazuje na spinalnu rotaciju, nagib i rotaciju zdjelice te razlike u duljini ekstremiteta.

Zašto je Formetric popularna metoda u liječenju skolioze?

Upravo zbog činjenice da nije potrebno izlaganje štetnom zračenju i da gotov nalaz imamo za svega nekoliko minuta nakon snimanja, Formetric je postao nezaobilazna metoda kod djece kojima je dijagnosticirana skolioza. Formetric sistem analizira i skenira  površinu leđa, te softverskim algoritmima utvrđuje i najmanja milimetarska odstupanja bez potrebe za manualnom fiksacijom markera na kralješcima. Model i analitički rezultati pokazuju nam  kompletnu formu tijela i podatke mjerenja pregledane kralježnice, zdjelice, ekstremiteta i stopala.

Preporuka je da uz samo skeniranje odradimo pregled i procjenu fizioterapeuta kako bi zajedno interpretirali rezultate te napravili sve potrebne manualne testove i mjerenja te dali preporuku terapije i/ili ciljanih vježbi kojima bi pristupili rješavanju problema.

Ukoliko imate upit za neku od naših ostalih usluga, ili želite rezervirati termin za neku drugu uslugu osim pregleda, molimo Vas da ispunite kontakt obrazac.

Pošaljite upit

Radno vrijeme
  • Ponedjeljak - Petak: 7:00 - 20:00
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj