Emmett

Emmett tehnika spada pod specijalne fizioterapijske tehnike i riječ je o metodi koja se može koristiti na komplementaran način s bilo kojom drugom fizikalnom ili manualnom tehnikom. To je jedinstveni oblik tjelesne terapije koji podrazumijeva primjenu laganog pritiska prstima na određene točke – tzv. „Emmett točke“ koje su ime dobile po autoru tehnike, Rossu Emmettu.

Tehnika uz fizikalnu i manualnu terapiju daje vrijedan dodatak za olakšanje boli i nelagode te poboljšava mišićno-koštane i neurološke funkcije.

Pacijent može biti tretiran u stojećem, sjedećem ili ležećem položaju, a tretman se može provoditi izravno na koži pacijenta ili preko odjeće.

Emmett tehnika

Vrlo je brza metoda koja pri aktivaciji pravog mišića daje učinkovite rezultate čim se korekcija mišića (pritisak na mišić) provede. Učinak provedenog rada može se neposredno testirati – mjerenjem snage, gibljivosti ili balansa. Mjesta na kojima se radi pritisak su tzv. Emmett točke, mjesta preklapanja senzornih ili receptornih i mišićnih točaka.

Emmett metodom aktiviraju se pohranjeni loši uzorci pokretanja i/ili ravnoteže te se njihovim otklanjanjem preko rada različitih struktura središnjeg živčanog sustava, na licu mjesta stvaraju novi obrasci kretanja, bez boli i s boljom ravnotežom – ovisno o kliničkoj slici i poteškoćama koje nam prezentira pacijent.

Osim neposrednog učinka na korekciju mišića (koji bude facilitiran ili relaksiran ovisno o stanju mišića, odnosno ovisno o odgovoru pripadajućih proprioceptora), primjenom ove metode nastoji se djelovati i na dugoročniji boljitak pacijenta preko otpuštanja mišićne i fascijalne napetosti te na poticanje lučenja prirodnih endorfina, poboljšanje cirkulacije i limfne drenaže.

Ukoliko imate upit za neku od naših ostalih usluga, ili želite rezervirati termin za neku drugu uslugu osim pregleda, molimo Vas da ispunite kontakt obrazac.

Pošaljite upit

Radno vrijeme
  • Ponedjeljak - Petak: 7:00 - 20:00
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj