Medicinska masaža kao lijek protiv stresa

BodyBalance > Medicinska masaža kao lijek protiv stresa

Vjerojatno ste se ponekad kao i većina ljudi suvremenog svijeta pronašli u stanju kojeg zovemo stres. Danas postoji jedna, najčešće prihvaćena definicija stresa koja kaže da je stres stanje ili osjećaj u kojem se nalazi određena osoba koja smatra da zahtjevi u njenom životu premašuju osobna i društvena sredstva koja ta osoba ima na raspolaganju. Nažalost, on sa sobom nosi i negativne posljedice, bilo emocionalne ili fizičke.

Nedovoljna koncentracija u teškim aktivnostima, čest gubitak pažnje, povećanje nestrpljivosti i autoriteta, manjak razumijevanja za druge te promijene u razini energije su odlike emocionalnih utjecaja na nas. Tjelesni simptomi su popratni uz njih, a to su: glavobolje, problemi s probavom, poremećaj sna, gubitak apetita, poremećaj menstrualnog ciklusa, povećana i bolna napetost mišića (osobito u predjelu vrata i ramenog pojasa) koja može dovesti do tenzijskih glavobolja.

Jedna od tehnika koja može smanjiti razinu stresa i učiniti nas zadovoljnijima je medicinska masaža. Primjenom medicinske masaže možemo uvelike doprinijeti povećanju hormona endorfina, tvari koja ima analgetsko djelovanje te svojim lučenjem smanjuje bol i izaziva ugodu i povećanje energije. Istraživanja su pokazala da hipoteza endorfina upućuje na povezanost tjelesne aktivnosti i proizvodnje tvari u mozgu koje imaju slično djelovanje morfiju (umanjena bol i opća euforija). Opća euforija koju uzrokuje endorfin služi smanjenju razine depresije, anksioznosti, konfuzije i drugih negativnih raspoloženja. Na taj način medicinska masaža svojom primjenom djeluje hiperemijski tako da ubrzava krvotok i hrani tkivo kisikom.

Povlastice primjene medicinske masaže na stres su: opušta cijeli organizam, raste broj stanica hormona sreće tj. endorfina i oksitocina, održava se stabilna razina krvnog tlaka, poboljšava se cirkulacija, brže se eliminiraju toksini, povećava se broj bijelih krvnih stanica koji služi kao štit imuniteta i istovremeno smanjuje razinu hormona stresa – kortizola te potiče dubok i kvalitetan san.

Stoga, nemojte čekati da stres napadne Vas, riješite ga se i prije nego se pojavi! Obratite nam se s punim povjerenjem!

Medicinska masaža

Podijelite:

Autor članka

Radno vrijeme
  • Ponedjeljak - Petak: 7:00 - 20:00
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj